Szolgáltatásaink

Füles fotel

A füles fotelek - amelyek kialakításukban (fül) a fejrésznél egyfajta védő, takaró, illetve támasztó funkciót látnak el.  Az antik és modern füles fotelek egyedi bensőséges aurát biztosítanak - olvasáshoz, zenehallgatáshoz, pihenéshez. 
 

Antik fotel

Az antik bútorok, legalább százéves, vagy annál idősebb bútorok kategóriájába tartoznak. A trendek változnak, a klasszikus és antik bútorok mellett viszont sok minden szól. Minőségi anyagból készültek, komoly technikai tudással, sokhelyütt kézimunkával, egyedi, megismételhetetlen faragással. Akár a karfa, vagy az oroszlánkaromos, illetve madárkarmos lábakat tekintve. Az antik foteleknek múltjuk van, nem egy lélektelen gyártósoron készültek. A fotelek dísze az anyag. Ebben a fázisban lehet maivá tenni, megrendelő személyiségét, ízlését tükrözve a klasszikus bútordarabot.

 

Pad

Már a régi időkben is gondoltak a praktikumra, ami kihajtva ágy, összecsukva fotel. Az akkori "bútor designer" átgondolt logikával fejlesztette ki ezt a bútordarabot, hogy összecsukva is önálló bútordarabot alkosson, de kinyitva ágyként tudjon funkcionálni. Többnyire, hátul egy kapoccsal lehajtható a támla, az ülőfelület lehajtásával pedig megvan a fekvő felület hossza. Praktikus, de csendben megjegyzem, nem annyira kényelmes önállóan. Rásegítéssel viszont igazi egyszemélyes hencsergő. Az ülőfelület mélységét nagy díszpárnákkal lehet ellensúlyozni, amikor éppen a fotel funkciót használjuk. Az avatott szem a kissé nagyobb méret alapján rögtön felismeri a rejtett funkcióval rendelkező füles fotelt. Váratlan vendég érkezése esetén kimondottan hasznos bútordarab

..

Art Deco fotel

Az 1920-30-as évek bútortervezésében radikális változást hozott a stílus. Itt a határ az antik és a modern bútor időbeni meghatározásában. Eddig nem használt technikákat, anyagokat, gyártástechnológiákat alkalmaztak: absztrakt, geometriai formák, színek játéka, krómozott, magasfényű, lakkozott felületek a kor modern törekvéseit mutatják.

 

Egyedi design fotel

Feltöltés alatt....
 

Fotelágy

Már a régi időkben is gondoltak a praktikumra, ami kihajtva ágy, összecsukva fotel. Az akkori "bútor designer" átgondolt logikával fejlesztette ki ezt a bútordarabot, hogy összecsukva is önálló bútordarabot alkosson, de kinyitva ágyként tudjon funkcionálni. Többnyire, hátul egy kapoccsal lehajtható a támla, az ülőfelület lehajtásával pedig megvan a fekvő felület hossza. Praktikus, de csendben megjegyzem, nem annyira kényelmes önállóan. Rásegítéssel viszont igazi egyszemélyes hencsergő. Az ülőfelület mélységét nagy díszpárnákkal lehet ellensúlyozni, amikor éppen a fotel funkciót használjuk. Az avatott szem a kissé nagyobb méret alapján rögtön felismeri a rejtett  funkcióval rendelkező füles fotelt. Váratlan vendég érkezése esetén kimondottan hasznos bútordarab.

Puff, zsámoly, ottomán, lábtartó

A puff, vagy lábtartó egy hasznos és kényelmet szolgáló darab, ami stílusában a fotelhez illő. Ez akár lehet kárpitozott, fa, vagy fém lábú is, szögletes, vagy kör alakú. Igény szerint tárolóként is funkcionálhat, amennyiben szerkezetileg úgy van kiképezve.

Retro fotel

A retro stílus az 50-60-70-es évek nosztalgiájára alapuló emlékezés. Az 50-es évek európai bútortervezésében a skandináv bútorok nyertek teret. A II. világháború után sem technikailag, sem minőségben nem voltak adva olyan lehetőségek, mint az előző kifinomultabb évtizedekben. Az egyediséget mellőzve a praktikusságra, a tömeggyártásra törekedve a gyártás leegyszerűsödött, lesilányodott . A bútorokon nem találhatók díszítő elemek, fa, vas , króm, textil, műbőr elemek használata volt a jellemző. A széria bútorok anyaghasználatára a bükk volt jellemző. A furnérozott bútorok mellett a laminált forgácslap is megjelent. Ez ma is nagyon elterjedt. A retro bútorok között is akadt egyedi , igényesebb darab, mely dió, teakfa, vagy egzotikus fából készültek. A mai modern, fiatalos lakásoknak is lehelt kedvelt darabja, jól megválasztott hozzáillő kárpittal.

 

Kanapé

A nappali központi darabja, ami nem annyira magányos műfaj, mint a fotel. Sok célnak felel meg. Leginkább ha társaság van, beszélgetésre alkalmas családi, vagy társasági pihenő hely. Meghatározó az anyaghasználatnál, hogy milyen igénybe vételnek van kitéve. Amennyiben a design kanapé közületi térbe kerül, fokozott használatnak van kitéve, ezért az anyagválasztásra is nagyon kell figyelni. Egy jól megválasztott bútordarab a várótermet , lobbit, irodát, stílusossá, barátságosabbá tudja tenni

...
 

Ottomán

Feltöltés alatt....